Här är de tikar som bor på gården

Saria

Namn: Snörokks Saria
Ras: Siberian husky 
Född: 2010-06-20
Utställning: Excellent
Dragprov: 1:pris 20+ x 2 samt 2:pris 20+ x 1
Saria är utan överdrift en helt fantastisk hund. Hon är en kommandoledare som verkligen är att lita på. Är tyst och lugn till vardags, älskar att bo inne men har allt vad som krävs för att vara en mycket bra draghund. Går lika bra i singelled som tillsammans med en kompis. Hon kan vara lös överallt utan att springa iväg och lyssnar klockrent på sitt namn.

Wilhja

Namn: Cheenik´s Wilhja Into The Wild
Ras: Alaskan malamute
Född: 2013-10-22
Utställning: Very Good
Röntgad: HD B och ED 0
Ögonlys: UA
Wilhja har ett feminint utseende och med sin sprudlande energi charmar hon de flesta. Hon busar gärna hårt med sina kompisar och skulle aldrig klaga om något gör ont. Hon älskar att vara till lags, gör precis allt för en och med samma glädje varje gång. Att springa lös i skogen är det bästa som finns. Wilhja var bedårande söt som valp med sin fluffiga päls men den har inte alltid varit så Vi har deltagit på flera kurser på bruksundsklubben och det är betydligt roligare än dragträningen. Det är en otroligt lätt och okomplicerad hund som man lätt glömmer bort i gänget. Wilhja var halvsyster till Shila, de har samma mamma.

Tanana

Namn: Tanana
Ras: Alaskan malamute
Född: 2014-05-04
Tanana är en tik med ett hårdare yttre skal men som egentligen är ganska mjuk. Hon pratar gärna högt när det är dags för en dragtur men har på senare tid börjat uppskatta att få stanna kvar hemma när hennes kompisar ska ut och träna.

Vita

Namn: Vita
Ras: Alaskan malamute 
Född: 2014-10-19
Utställning: Excellent
Röntgad: HD B och ED 0
Ögonlys: UA
AMPN: DNA-testad fri (A)
Vita är en glad tik med stor integritet. Hon vet vad hon vill men är samtidigt lättsam. Hon är stark med god arbetsmoral och kan köras både själv eller i större spann. Hon är mycket lekfull och att busa med kompisar är en viktig del för att hon ska må bra. Vita vill gärna ha lite extra uppmärksamhet och uppskattar att få egentid. Idag är hon halvtidspensionär och lever hos Lovisa tillsammans med sin dotter Siku.

Babet

Namn: Babet
Ras: Alaskan husky 
Född: 2015-07-27
Babet är en liten alaskan husky tik. Går som ledarhund och är oerhört mjuk, snäll och kärvänlig. Med lite mera träning på kommandona kommer hon bli en självklar stjärna i front. Lugn och tyst till vardags. Står stilla och väntar i starten. Hon vill alltid göra sitt bästa och uppskattar att få lite bekräftelse när hon gör rätt.

Aurora

Namn: Aurora
Ras: Alaskan malamute  
Född: 2015-08-13
Utställning: Very Good
Röntgad: HD A och ED 0
Ögonlys: UA
AMPN: DNA-testad fri (A)
Aurora är en lättsam och mjuk tik i lite mindre storlek men av våra mest pålitliga draghundar. Hon har trots sin storlek bra tryck i selen. En given hund i spannet som kan gå i alla positioner och bredvid de flesta hundar. Hon undviker gärna att gå som ledarhund men gör det om man ber henne, så vanligtvis springer hon i point. Hon ställer inte till bråk men berättar gärna för andra hundar vad som är rätt och fel. Hon har har en ängels tålamod med valpar och unghundar.

Knotte

Namn: Back To Work High Spirit Knotte
Ras: Alaskan malamute
Född: 2016-08-20
Utställning: Very Good
Röntgad: HD A och ED 0
Ögonlys: UA
Knotte är en intensiv tik med bara ett läget och det är, på. Hon gör allt i 100 km/h oavsett om det är springa, äta, leka eller bli klappad. Hon är trots detta en smidig flockhund och kommer överens med de flesta. Hon är pratglad och har mycket svårt att stå stilla i starten. Hon älskar att arbeta och springer vart som helst i spannet. Tillsammans med en pålitlig ledarhund går hon gärna även i led. 

Tiqa

Namn: Biisaiyowaq Ambonnay Tiqaani
Ras: Alaskan malamute 
Född: 2017-01-18
Utställning: Excellent, BIR
Röntgad: HD A och ED 0
Ögonlys: UA
AMPN: DNA-testad fri (A)
Tiqa är från min första egna uppfödning och hon har utvecklats till en mycket trevlig hund. Hon valde själv redan som tre veckors valp, genom att krypa ur valplådan och in till köket för att få vara med, att hon skulle stanna. Hon har ärvt sin mors lyhördhet och sin fars stora glädje att dra. Det är en trygg och balansera individ som du lätt kan ta med dig överallt. Det är en rastypisk hund som redan vid 19 månaders ålder tog hem BIR. Tiqa är alltid glad, nyfiken och positivt när det händer något men kan slappna av när det är tid att vila. Hon älskar att åka bil!

Nowitna

Namn: Biisaiyowaq Billecart Nowitna
Ras: Alaskan malamute
Född: 2018-10-30
Utställning: Very Good
Röntgad: HD A och ED 0
Nowitna är snällheten själv. Hon är glad, lättsam och fungerar ihop med alla hundar. Nowitna ser inga bekymmer i livet utan allt är roligt. Hon är väldigt social, stabil och arbetar bra i spannet men ingen hund som utmärker sig. Hon dyker upp, göra sitt jobb utan att klaga och krångla. Hon är syster till Innoko.

Siku

Namn: Biisaiyowaq Doyard Siku
Ras: Alaskan malamute
Född: 2020-07-30
Utställning: Excellent
Röntgad: HD A och ED 0
Siku är en mycket sprallig, glad och lekfull tik. Hon har mycket bus i huvudet men alltid på ett snällt sätt. Hon är lyhörd och förstår när de andra hundarna säger nej. Vita är hennes mamma och pappa kommer från Nordiclight i Canada. Hon har varit lite sen i utvecklingen när det kommer till draget men är numera en stark kandidat att räkna med. Siku samägs med Lovisa där hon bor och tränas.

Amber

Namn: Biisaiyowaq Épernay Amber
Ras: Siberian husky
Född: 2021-08-13
Amber är syster till Opal och efterlängtade avkommor till Saria. Hon är en väldigt snäll och positiv hund med mycket spring i benen. Amber har dock bra koll på hur man vilar och har ett stort tålamod.

Opal

Namn: Biisaiyowaq Épernay Opal
Ras: Siberian husky
Född: 2021-08-13 
Opal är syster till Amber och efterlängtade avkommor till Saria. Hon är en väldigt snäll och framåt hund med en energinivå precis som pappa Clyde. Hoppar gärna runt på bakbenen och vill vara med överallt.

Hera

Namn: Biisaiyowaq Fleury Hera
Ras: Alaskan malamute
Född: 2020-12-05
Utställning: Excellent
Röntgad: HD A och ED 0
Hera är en lite mindre tik men här ska man inte luras av storleken, hon har bra tryck i selen. Som valp var hon försiktig och aningen blyg på ny platser. Hon har ett väldigt trevligt temperament och mycket snäll mot andra hundar av båda könen. Det är en hund med stor arbetsmoral, kan köras både ensam och i spann utan att tappa fokus framåt. Har ett fint språk och är en mycket smidig flockhund. Båda hennes föräldrar, Knotte och Zagreus, bor här på kennel och vi har stora förhoppningar på henne.