Omplacering

Här presenteras om vi har en vuxen hund till omplacering som av någon anledning inte passar in i flocken.

Biisaiyowaq Doyard Kaneq

Kaneq är en liten alaskan malamute tik som nyligen fyllt tre år med ett mycket stort behov av att få springa. Ivrig och lekfull med massa sprudlande glädje. Hon är alltid glad och positivt. En väldigt rolig individ att träna och ha med på utflykter. Hennes fokus och styrka i draget är mycket bra. Hon kan springa vart som helst i spannet, även i led. Dock har jag inte aktivt tränat kommandon men hon springer framåt, håller draglina spänd och jobbar hårt. Det går också lika bra att ta en tur med henne ensam på tex kickbike. Hon är röntgad med gott resultat, HD A och ED 0 samt utställd med ett very good. Väger omkring 24 kg och har för att vara malamute en slank kropp med en tunn benstomme.

Det hem jag söker till Kaneq är någon där hon kan få mera uppmärksamhet. Hon bor gärna i hundgård men vill få möjlighet att komma in. Hon är rumsren, myser gärna i soffan och uppskattar att få sova inomhus. Hon behöver en ledare som mjukt och vänligt sätter upp tydliga regler för henne. Kaneq är absolut ingen soffpotatis, tycker du inte om att motionera flera dagar i vecka så är hon inte hunden för dig. Det är dessutom ett krav att hon ska få fortsätta vara draghund då det är hennes favoritsysselsättning. Kanske åker du längdskidor och vill ha draghjälp. Däremellan gillar hon skogspromenader, löpturer eller mentalträning.

Hon fungera inte tillsammans med alla hundar. I hundgård behöver hon en stabil hane som utan att vara hård sätter gräns för vad som är okej och inte. I spannet eller på promenader bryr hon sig absolut inte. Jag tror hon kan leva som ensamhund om hon bara får sin egen person att göra roliga saker tillsammans med. Allra helst vill hon däremot ha en hundkompis att leka med då det är ytterligare en favorit hos henne. Hon tycker också mycket om att sova nära sin kompis.

Kaneq är uppfödd här på gården, registrerad i SKK, chippad och vaccinerad. Är du intresserad? Skicka ett meddelande och berätta lite om dig själv.

Biisaiyowaq Doyard Nilak

Nilak är syster till Kaneq och är således också tre år gammal. Han är på många sätt hennes raka motsats. Ett mycket snäll och trevlig hane som gör det du ber honom om. Han springer flera mil i spannet men kan lika gärna ha flera vilodagar. Han tycker om flocklivet lika mycket som att få följa med ensam. Han anpassar sig lätt till olika situationer och tycker allt är roligt så länge han bara får följa med. Hänga lös i trädgården är mycket uppskattat liksom skogspromenader. Han gillar närhet, gosa och att ge pussar.


Nilak behöver nödvändigtvis inte komma till någon som håller på med drag. Du kan lika gärna gilla att vandra eller springa. Han är nöjd med att bara få komma ut i naturen. Däremot är det ett krav att han blir en självklart del utav familjen och ges möjlighet att följa med nästa överallt.

Han är mycket lättsam att ha att göra med. Hemma hos oss fungerar han bra tillsammans med både tikar och hanar samt duktig med både valpar och unghundar. Han är röntgad med gott resultat, HD A och ED 0. Då Nilak tyvärr visade sig vara kryptorkid, kastrerades han i förebyggande syfte och har därför aldrig deltagit på utställning.  

Det här är en hund som ligger mig mycket varmt och hjärtat. Om det perfekta nya hemmet inte dyker upp blir han fortsatt kvar här hos oss. Nilak är uppfödd här på gården, registrerad i SKK, chippad och vaccinerad. Är du intresserad? Skicka ett meddelande och berätta lite om dig själv.